Onze muziek

| Home | Dat zijn wij | Onze muziek | Discografie | Foto/Video | Concerten | Français | Contact |

Het repertoire omvat eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en de renaissance. Bob, Frank en Zussen nemen de kern van de oude muzieknotatie en kleden hem in met een hedendaagse klankkleur op eigentijdse instrumenten om tot een eigen boeiende muziekinterpretatie te komen.

Zij zijn van mening dat dansmuziek, drink- en liefdesliederen in de eerste plaats spontaan moeten gebracht worden met de instrumenten waarover zij beschikken, zoals zij denken dat vroeger ook gemusiceerd werd. Zo maken zij oude muziek toegankelijk voor een modern publiek. En ze inspireert hen ook tot het schrijven van eigen composities die ons terugbrengen bij de folk. Dit bewijst de tijdloosheid en de universaliteit van de muziektaal. Een uitgebreid akoestisch instrumentarium zorgt voor veel afwisseling: gitaren, mandoline, mandocello, mandola, viool, blokfluiten, dwarsfluit, harmonium, allerlei percussie…

Tijdens concerten wordt elk nummer geplaatst in een historisch en vaak anekdotisch kader. Zo blijft elk optreden boeien door de frisheid en de variatie in het repertoire.


Onze nieuwste CD: I' vo' bene

 

I vo bene Dit is de nieuwste CD I' vo' bene. De titel komt uit een lied van de 14de-eeuwse componist Gherardello da Firenze: I' vo' bene a chi vol bene a me' (Ik wens het goede aan wie het met mij goed voor heeft). Met deze CD zet Bob, Frank en Zussen zijn zoektocht verder naar oude muziek. Zo hoor je o.a. muziek van John Dowland en Jacques Arcadelt. J.S. Bach leert ons dat volksmuziek en klassieke muziek veel raakpunten hebben.

Daarnaast put de groep ook uit het Frans, Engels en Zweeds traditioneel repertoire en met drie eigen composities wordt de band gelegd tussen oude muziek en eigentijdse folk.

Veel aandacht wordt besteed aan verfijnde bewerkingen en verzorgde arrangementen.

De thema's van de gezongen nummers zijn, hoewel eeuwenoud, universeel: de bitterzoete liefde, het verlangen, de wanhoop na het afscheid, het verlaten van de comfortzone om de liefde te volgen. Daarnaast confronteren ook een marktlied, een impressie uit een 16de-eeuws oorlogsgebied of de omzwervingen van twee ontsnapte krankzinnigen uit een hospitaal ons met zeer menselijke gevoelens.

De afwisseling van a capella nummers met vocale en instrumentale muziek maakt deze CD steeds weer fris en origineel, zoals Bob, Frank en Zussen al decennialang met veel enthousiasme tijdens zijn concerten bewijst.


[naar boven]